יום שני, 12 בנובמבר 2001

שיטה חדשה להדברת מיקרואורגניזמים . בפירות ובירקות - רפאל איקן

 

מקובל לחשוב, כי הרתחה עשויה לקטול מיקרואורגניזמים שונים. אולם מתברר כי אין הדבר נכון לגבי מיקרואורגניזמים הנלווים לירקות ולפירות. נמצא כי אף שטיפה יסודית במים אינה גורמת להרחקתם.

מקובל אומנם להשתמש בתמיסת הלבנה מהולה לשם כך, אולם החוקרים מאוניברסיטת ג׳ורג׳יה בארצות הברית מצאו, כי השריית הירקות והפירות במים חומציים שנתקבלו מתמיסת מלת בישול מהולה שנחשפה לאלקטרוליזה - עדיפה מבחינת זמינות ומחיר ומבחינת פעילות משמעותית בהדברת וירוסים וחיידקים. 


ChatGPT


כך, למשל, נמצא כי טבילת 100 מיליון תאים של חיידקים פתוגניים במי ברז רגילים למשך 5 דקות גרמה לירידת הפתוגנים ל- 10,000 תאים בערך. ואילו הטבלת אותה כמות של תאים של חיידקים פתוגניים בתמיסה חומצית של מלת בישול שעברה אלקטרוליזה - הותירה כ-100 תאים בלבד. לדעת החוקרים עדיפה אפוא תמיסה חומצית של מלת בישול על פני מים, שלתוכם הוזרם הגז כלור.

Science News, V0I.158, p. 221,  2000


פורסם ב"כימיה", 55, 2001

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה